nedelja, 15. december 2019

Božič je blizu

Vstopamo v zadnjo četrtino adventa. Še malo in spet bo po vsem svetu zadonelo: "Sveta noč, blažena noč..." Vsak se na svoj način pripravlja na praznične dneve; eni z nakupovanji, drugi z zabavami - no mi pa kot že desetletja v zadnjih mesecih leta ves prosti čas posvečamo jaslicam. Tudi letos dela potakajo že od začetka oktobra, ko smo začeli z izdelovanjem "hišk" za letošnje jaslice. Kot je že običajno, bodo jaslice spet nekaj povsem drugačnega. Po desetletju slovenskih pokrajin letos "odhajamo" v sveto deželo.
Vsakoletne jaslice poleg dela veliko časa vzamejo tudi spoznavanju pokrajine ki jo upodabljamo, načinu življenja, arhitekturi in ostalim prwedmetom, ki jih vsakodnevno življenje pokrajine uporablja.
Z prvo adventno nedeljo smo začeli s postavljanjem odra v župnijski cerkvi in tako vstopili v ožji del postavljanja jaslic. Kot že običajno, bodo jaslice na odru - da so vidne iz cele cerkve, predvsem pa da si tisti najmlajši jaslice ogledajo na pristen način - v naročju svojih staršev.

0 komentarji:

Objavite komentar