Jaslice 2016


Na nebu je zasijala svetla zvezda, angeli nad poljano so radostno zapeli, zvezda se je utrnila. Čas je. Ponovno se bomo poklonili pred jaslimi v katerih leži malo nebogljeno Dete.
Postojte tudi pred jaslicami v naši cerkvi. Tudi letos smo se potrudili, da boste ob njih skušali podoživeti čarobnost tiste davne noči. Tokrat so jaslice postavljene v podzemni svet - nedrje zemlje. Kraški svet, ki je poln podzemnih jam, špranj in votlin ponuja veličastno kuliso za jaslice. Čeprav vemo da je slovenski svet posejan z njimi, pa jamo v celoti doživiš šele ko se sam spustiš vanjo v soju svetilke, ki le s težavo premaguje temo. Takrat v resnici začutiš, kaj pomeni svetloba. To smo preizkusili tudi v pripravah na letošnje jaslice. 

Letos mineva 30 let, odkar sedanja ekipa pod mojim vodstvom neprekinjeno skrbi, da so jaslice vsako leto nekaj drugačnega, posebnega.
Ob tem jubileju bi se rad zahvalil vsem, ki ste v teh letih na svoj način pomagali pri našem ustvarjanju. Pomoči je bilo v teh letih veliko; od nabiralcev mahu, pomočnikov pri postavljanju in pospravljanju jaslic, izdelovanju ali darovanju raznih predmetov potrebnih za jaslice.
Hvala tudi angelčku, ki je z vašo pomočjo velikokrat prikimal in nas v zadnjih letih tudi delno finančno podprl pri naših projektih.

Poseben zagon pa nam date vsi, ki radi postojite pred našimi jaslicami, da vas nagovorijo in duhovno obogatijo.

Marjan Malovrh

0 komentarji:

Objavite komentar